Darbuotojų idėjos „Vilniaus degtinei“ per metus sutaupė apie 200.000 Lt

Gintautas Degutis / Verslo žinios / 2014.12.22

Prie gamybos linijos kasdien stovintis darbuotojas dažnai geriau nei direktorius ar brangus konsultantas žino, kaip tą liniją ir joje vykstančius procesus patobulinti.

„Lean“ gamybos modelį diegiančios ir vadinamųjų kaizenų sistemą įvedusios AB „Vilniaus degtinė“ vadovas tikina, kad darbuotojų pasiūlymus išklausyti tikrai verta.

„Kaizenai yra „Lean“ sistemos dalis. Kaizeną galima apibūdinti kaip nedidelės vertės investicijų reikalaujantį pasiūlymą tobulinti gamybos procesus“, – aiškina Juozas Daunys, „Vilniaus degtinės“ generalinis direktorius.

Anot jo, bendrovėje sudaryta speciali kaizenų komisija per metus iš darbuotojų gauna apie 500 pasiūlymų, kaip patobulinti įmonėje vykstančius procesus. Dažniausiai pasiūlymai, bent jau tie, kurie yra patvirtinami ir įgyvendinami, būna susiję su technologinių procesų gerinimu.

Ponas Daunys skaičiuoja, kad iki šiol „Vilniaus degtinėje“ įgyvendinti pasiūlymai leidžia bendrovei per metus sutaupyti apie 200.000 Lt (57.900 Eur ) ir apie 50 valandų darbuotojų laiko.

Kaip teikiamos idėjos

Kaizenų sistema įmonėje atrodo taip: naudodamasis standartizuota forma darbuotojas aprašo esamą situaciją ar procesą ir pateikia siūlymą, kaip tai patobulinti, taip pat nurodo prognozuojamą rezultatą. Pirmasis filtras yra tiesioginis vadovas. Jeigu jis idėją patvirtina, ši keliauja į kaizenų komisiją.

 Jeigu siūlymą patvirtina ir ji, idėja pradedama įgyvendinti. Už tai paprastai atsakingas būna pats idėjos autorius. O įmonė skiria lėšų, laiko, pagalbininkų ir kitų reikiamų išteklių. Už įgyvendintas idėjas, atsižvelgiant į jų teikiamą naudą įmonei, darbuotojams skiriamas tam tikras taškų skaičius. Juos darbuotojai vėliau gali iškeisti į priedus prie atlyginimo, dovanų čekius ar kitas motyvacijos priemones.

Vienas naujausių bendrovėje įgyvendintų pasiūlymų – suspausto oro vamzdžiai skysčių ruošimo ceche. Šis išsidėstęs per tris aukštus ir kiekviename jų yra didžiulės talpyklos. Apdorotas viename aukšte, skystis 8–9 m ilgio vamzdžiais keliauja į kitame aukšte esančią talpyklą ir t. t.

Siurbliams visą skystį išstūmus iš talpyklos, procesas sustoja, o vamzdžiuose lieka dar apie 40–50 l skysčio, kurį darbuotojai anksčiau turėdavo kibirais sunešti iš pirmo į antrą arba trečią aukštą ir supilti į talpyklą. Buvo pasiūlyta įmontuoti suspausto oro vamzdžius su oro filtrais. Įgyvendinus šį kaizeną, vamzdžiuose telieka apie 5–6 l skysčio. Taip sutaupoma daug laiko, o darbuotojams nebereikia vargti.

Prisidėjo prie įmonės rezultatų

Per 9 šių metų mėnesius „Vilniaus degtinė“ uždirbo 2,8 mln. Lt (811,1 mln. Eur) pelno prieš apmokestinimą – 3,4 karto daugiau nei per tą patį laikotarpį pernai, kai šis rodiklis siekė 830.000 Lt (240.400 Eur). Trijų ketvirčių apyvarta ūgtelėjo 20,5%, iki 45,4 mln. Lt (13,1 mln. Eur).

„Augimo priežastys yra kelios ir nė viena iš jų nėra dominuojanti. Pirma, dirbome efektyviau ir sumažinome gamybos kaštus. Tai lėmė „Lean“ ir kaizenų sistemos įdiegimas. Antras svarbus dalykas yra pardavimų didinimas. Pardavimai šiemet augo visose prekių kategorijose ir visose rinkose. Tai iš dalies įvyko dėl pradedančių atsipirkti investicijų į prekių ženklus. Naudos davė ir tai, kad išplėtėme savo produktų portfelį, – pradėjome pilstyti viskį, spirituotą vyną ir putojantį vyną“, – teigia pašnekovas.

Planuojamų visų metų rezultatų ir kitų metų planų bendrovė nepateikia, nes nusižengtų biržos reikalavimams. Ponas Daunys tik užsimena, kad sieks nelėtinti augimo tempo.

„Kad rodiklių kreivė išliktų tokia pat stati kaip ir šiais metais“, – apibendrina „Vilniaus degtinės“ vadovas.

Darbuotojų idėjos „Vilniaus degtinei“ per metus sutaupė apie 200.000 Lt

"Vilniaus degtinės" darbuotojai per metus pateikia apie 500 idėjų, kaip tobulinti bendrovės darbą, dažniausiai jos susijusius su technologiniais procesais. Nuotrauka: Juditos Grigelytės